Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Дърпано свинско по американска рецепта (Pulled Pork Day)

Дърпано свинско по американска рецепта (Pulled Pork Day)

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
1972k1k6
Дърпано свинско по американска рецепта (Pulled Pork Day)
Снимка: Evgenia
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
210 мин.
Порции
3
"За всекиго по нещо има в тази рецепта с месце и зеленчуци"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 800 г
  • соев сос - 20 мл
  • пушен червен пипер - 1 с.л.
  • бял пипер
  • кафява захар - 1 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • кимион
  • сол
  • чесън - на прах
  • сайдер - 1 ч.ч. средна, ябълков
  • Гарнитура
  • картофи - 5 средни
  • броколи
  • масло 30 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накисваме месото в марината от соевия сос, зехтин и подправките.

Така седи около 1 час. После преместваме месото в плик за печене и го заливаме с чашата сайдер.

Печем в предварително загрята фурна до 150 °C за около 3 часа.

След което го вадим в чиния и го накъсваме, като заливаме вече дърпаното свинско с останалата марината.

Картофите изпичаме цели, нарязваме и подправяме с масло и сол печените картофи.

Броколите задушаваме на пара и подправяме с масло, сол и чесън на прах.

Да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: