Начин на приготвяне
Захарта се разбърква много добре с какаото.
Прибавя се кравето масло и водата. Разбърква се много добре с тел и се вари 3 мин след завиране.
Сваля се от огъня и се прибавя 1 бр. ванилия.
Разбърква се много добре.
От сместа се отделя 1 ч.ч.
Трите жълтъка се разбъркват много добре и на тънка струя се прибавят към изстиналата смес.
Брашното се разбърква с бакпулвера и ванилията.
Белтъците се разбиват на сняг.
Сместа и белтъците се прибавят към брашното.
Разбърква се много добре.
Изсипва се в предварително намазана с масло и брашно тава.
Пече се лимецовият сладкиш 40 мин в предварително загрята фурна на 160 градуса.
След като блатът се изпече, се залива с отделената глазура.
Дано ви хареса този какаов сладкиш с лимецово брашно.