Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Шоколадов сладкиш»Какаов сладкиш с лимецово брашно

Какаов сладкиш с лимецово брашно

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Какаов сладкиш с лимецово брашно
Снимка: Мария Божилова
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Чудесен какаов сладкиш за следобедно кафе - освен това е и здравословен, защото е направен с лимецово брашно"

Необходими Продукти

  • захар - 220 г
  • краве масло - 125 г
  • какао - 3 с.л.
  • вода - 100 мл
  • ванилия - 2 бр.
  • яйца - 3 бр.
  • брашно от лимец - 180 г
  • бакпулвер - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Захарта се разбърква много добре с какаото.

Прибавя се кравето масло и водата. Разбърква се много добре с тел и се вари 3 мин след завиране.

Сваля се от огъня и се прибавя 1 бр. ванилия.

Разбърква се много добре.

От сместа се отделя 1 ч.ч.

Трите жълтъка се разбъркват много добре и на тънка струя се прибавят към изстиналата смес.

Брашното се разбърква с бакпулвера и ванилията.

Белтъците се разбиват на сняг.

Сместа и белтъците се прибавят към брашното.

Разбърква се много добре.

Изсипва се в предварително намазана с масло и брашно тава.

Пече се лимецовият сладкиш 40 мин в предварително загрята фурна на 160 градуса.

След като блатът се изпече, се залива с отделената глазура.

Дано ви хареса този какаов сладкиш с лимецово брашно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: