Начин на приготвяне
Разделете бутчетата на горно и долно и ги прехвърлете в купа.
Овкусете ги с лимоновия сок, черен пипер, розмарин и сол и ги пъхнете в хладилника за 30 мин.
След това ги подредете в тавичка. Добавете малко вода на дъното и ги поръсете с олиото.
Печете около 45 мин. (или до готовност) на 200 градуса.
Почистете и нарежете праза и печурките. Задушете ги в маслото за 2-3 мин. и ги залейте с горещата вода.
Овкусете с индийско орехче и сол. Намалете огъня и оставете за 10-на мин.
Добавете крема сиренето и копъра (предварително наситнен) и разбъркайте.
Подредете отгоре бутчетата и оставете на огъня за още 5 мин.
Пилешкото с гъбки и праз е готово.