Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пилешко с гъбки и праз

Пилешко с гъбки и праз

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Пилешко с гъбки и праз4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
100 мин.
Порции
6
"Много вкусно пилешко с гъбки и праз, след което остават само празни чинии"

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 3 цели бутчета
  • праз - 2 стръка
  • печурки - 300 г
  • крема сирене - 150 г
  • вода - 3/4 ч.ч. гореща
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • лимонов сок - от 1/2 лимон
  • копър - 1/2 връзка
  • индийско орехче
  • сол
  • черен пипер
  • розмарин - сух
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделете бутчетата на горно и долно и ги прехвърлете в купа.

Овкусете ги с лимоновия сок, черен пипер, розмарин и сол и ги пъхнете в хладилника за 30 мин.

След това ги подредете в тавичка. Добавете малко вода на дъното и ги поръсете с олиото.

Печете около 45 мин. (или до готовност) на 200 градуса.

Почистете и нарежете праза и печурките. Задушете ги в маслото за 2-3 мин. и ги залейте с горещата вода.

Овкусете с индийско орехче и сол. Намалете огъня и оставете за 10-на мин.

Добавете крема сиренето и копъра (предварително наситнен) и разбъркайте.

Подредете отгоре бутчетата и оставете на огъня за още 5 мин.

Пилешкото с гъбки и праз е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: