Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница с пилешко и праз

Баница с пилешко и праз

Баница с пилешко и праз
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
8
"И точно когато си мислехте, че вече сте опитвали всички баници на света, ви представяме нашата баница с пилешко и праз"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 14 листа
  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • праз - 1 голям
  • сол
  • черен пипер
  • олио
  • чубрица
  • заливка
  • яйца - 3 големи
  • кисело мляко - 200 г
  • сода за хляб - щипка
  • прясно мляко - 70 мл
  • сол - щипка
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряват се пилешките бутчета в подсолена вода до готовност. Отцеждат се, кожата се сваля, а месото се нарязва или накъсва на малки парченца, а част от бульона се прецежда.

Загрява се олио в тиган и запържваме ситно нарязан праз лук докато омекне. Смесва се праз и пилешко месо, овкусяваме със сол, черен пипер и чубрица - това е плънката.

В намазнена тава се поставя една кора, поръсва се с малко олио, върху нея втора кора и поръсваме с пилешката плънка и с ръка леко се ръси от бульона.

Следват отново две кори, плънка и така докато свършат корите. Нарязва се на квадрати или като торта на парчета.

В купа се разбиват яйцата, добавя се киселото мляко с разбита щипка сода и щипка сол, прибавя се и прясното мляко. Ако нямате прясно мляко, може да добавяте от бульона. Залива се баницата и се тръска и завърта нагоре-надолу, за да попие сместа между корите.

Печем в загрята фурна 180 градуса до готовност. Сервираме поръсена с нарязан ситно магданоз и купичка кисело мляко. Вкусът ми е странен, но винаги трябва да се опита нещо ново!

Баницата с пилешко и праз е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: