Пилешко с праз и нахут

Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117523961k1
Пилешко с праз и нахут
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 4
17/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
85 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешко месо - 1 кг
  • праз - 2 стръка
  • масло - за пържене
  • моркови - 1 бр.
  • магданоз - 2 - 3 стръка
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • нахут - 300 г сварен
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
  • бира - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Надребняваме праза и го запържваме в масло. Добавяме нарязаното пилешко месо и кубчета моркови. Подправяме и оставяме продуктите да се готвят десетина минути.

После към тях прибавяме нахута, бирата и доматеното пюре. Оставяме яденето да къкри половин час на слаб огън и сваляме. Поднасяме с парченца магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: