Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пържено Пиле»Панирани крилца и рулца от тиквички

Панирани крилца и рулца от тиквички

Панирани крилца и рулца от тиквички
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
08/09/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешки крилца - 500 г
  • тиквички - 1 бр. средна
  • панировка
  • яйца - 1 бр. голямо
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • суха смес
  • царевично брашно - 3 с.л.
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • джинджифил - 1 голяма щипка
  • олио - 1 к. ч. за пържене
  • сирене - 100 г на правоъгълници
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите крилца се варят за 15 минути в тенджера и се отцеждат добре. Краищата на крилцата се отрязват с цел по-лесно паниране.

В купа се разбива голямо яйце с 2 с. л. прясно мляко. Отделно в чиния се смесват царевично брашно, сол, пушен червен пипер, мащерка, джинджифил на прах за по-пикантен вкус и всичко се разбърква добре.

Тиквичката се срязва на ленти с белачка за картофи, сиренето се реже на малки правоъгълници и върху всяка лента се поставя парче сирене в края на лентите. Поръсваме с малко черен пипер.

Загрява се олио в тиган, топим крилцата в яйцето, после се овалва в царевичната смес и пържим от двете страни до златисто.

Всяка лента от тиквичка и сирене се навива на рулце, топи се в яйцето, после в суха смес и пържим от всички страни.

Извадете върху салфетка, после наредете в чиния.Тази вкусотия плаче за една бира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: