Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Шницели»Телешки шницел с яйца и аншоа

Телешки шницел с яйца и аншоа

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Телешки шницел с яйца и аншоа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
1

Необходими Продукти

  • телешко месо - 200 гр.
  • масло - 20 гр.
  • брашно - 8 гр.
  • сол - 2 гр.
  • черен пипер - 2 гр.
  • бяло вино - 10 мл.
  • яйца - 1 бр.
  • риба - аншоа филе 5 гр.
  • сос - от печеното 30 гр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Оформен и начукан шницела се поръсва със сол и черен пипер, овалва се в брашното и се пържи в сгорещената мазнина, след което се поставя в затоплено плато. Върху него се слага яйце, изпържено на ”очи”, а върху яйцето – филе от аншоа, навито на руло.

Полива се със соса, приготвен от мазнината, в която е изпържен шницелът, виното и соса от печеното. Поднася се с подходяща топла гарнитура.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
54
40
32
20
10
Дай твоята оценка: