Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Тапас»Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа

Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Мариновани пъдпъдъчи яйца с чесън и аншоа
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
10
"Уникално предястие, с което ще впечатлите гостите си"

Необходими Продукти

  • пъдпъдъчи яйца - 10 бр.
  • аншоа - около 60 г рибки от консерва
  • чесън - 1/2 глава
  • дафинов лист - 2 бр.
  • магданоз - няколко листенца
  • зехтин - около 300 мл или колкото да покрива продуктите
  • оцет - 60 мл
  • черен пипер - 4 - 5 зърна
  • червен пипер - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйчицата в леко подсолена вода с няколко капки оцет за 4-5 минути от момента на завирането. Оставете да изстинат и обелете. При пъдпъдъчите яйца ципичката е дебела, а черупката много фина, затова се белят бавничко и внимателно.

Поставете яйцата в купичка заедно с обелените цели скилидки чесън и всички останали продукти и залейте с оцета и зехтина.

Оставете за едно-две денонощия. Така аншоата ще се омекоти и няма да е толкова солена, а ще отпусне от своята сол на яйцата. Чесънът пък ще изгуби лютивината си (ако не е от китайският, който е прекалено лют и има нужда от повече време за мариноване).

За поднасяне като предястие набодете на клечки яйцата с аншоа и чесънче или подредете в чинийка, както ви харесва.

Може да комбинирате и със свежа салата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: