Начин на приготвяне
Сварете яйчицата в леко подсолена вода с няколко капки оцет за 4-5 минути от момента на завирането. Оставете да изстинат и обелете. При пъдпъдъчите яйца ципичката е дебела, а черупката много фина, затова се белят бавничко и внимателно.
Поставете яйцата в купичка заедно с обелените цели скилидки чесън и всички останали продукти и залейте с оцета и зехтина.
Оставете за едно-две денонощия. Така аншоата ще се омекоти и няма да е толкова солена, а ще отпусне от своята сол на яйцата. Чесънът пък ще изгуби лютивината си (ако не е от китайският, който е прекалено лют и има нужда от повече време за мариноване).
За поднасяне като предястие набодете на клечки яйцата с аншоа и чесънче или подредете в чинийка, както ви харесва.
Може да комбинирате и със свежа салата.
Добър апетит!