Торта Маркиза без печене

Торта Маркиза без печене

Торта Маркиза без печене
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
15/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви30 мин.
Общо60 мин.
Порции12
"Торта Маркиза, която няма нужда от печене, само от някой, който да си хапне"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Приготвяне на първия крем:

Разбийте маслото с пудрата захар до побеляване. Прибавете един по един жълтъците.

Сварете до сгъстяване трите супени лъжици с какаото и водата /6 с.л./ и след като охладите, смесете с масления крем. Разбийте белтъците на сняг и ги прибавете към сместа заедно с рома.

Приготвяне на втория крем:

Размесете добре млякото, жълтъците, захарта и брашното. Добавете ванилията.

Сложете съда на водна баня и варете до сгъстяване.

Приготвяне на глазурата:

Разбийте белтъците на сняг и добавете захарта на порции.

Продължете разбиването до получаване на гъста бяла смес.

Подреждане на тортата Маркиза

Потапяйте предварително бишкотите за кратко в хладко прясно мляко.

Застелете тортена форма с подвижен ринга с домакинска хартия.

Наредете ред бишкоти, залейте с крем, след това пак бишкоти и пак крем.

Завършете Маркизата с бишкоти.

Оставете бишкотената торта да престои 24э часа.

Залейте с втория крем отгоре, намажете страните, като внимателно сте отстранили ринга.

Оформете тортата с бишкоти отстрани.

Полейте торта Маркиза без печене с глазурата и оставете отново за около 2-3 часа на студена, след което нарежете и поднесете.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: