Салата с киноа и аспержи

Рая АндоноваРая Андонова
Иноватор
531
2k
947
1k
7
16/02/2021
"Тази богата на продукти салата може да ви засити много бързо, а направата ѝ ще ви коства само 25 минути"
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо354
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата25
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • киноа - 1 1/2 ч.ч.
  • чери домати - около 150 г
  • грах - 1 ч.ч.
  • аспержи - 15 стръка пресни или мариновани
  • ядки - салатен микс (кедрови ядки, слънчогледови и тиквени семки), по желание изпечени
  • босилек
  • олио - 2 с.л.
  • оцет - 2 с.л.
  • лимон - 1 бр.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Киноата се измива и се слага да се вари в 2.5 - 3 ч.ч. вода. Отнема около 15 минути след завирането на водата.

През това време аспержите се нарязва на по-големи парчета (около 2 с.м.) и ако са пресни, се слага заедно с граха и малко вода на котлона да се задуши, докато омекнат. Ако е мариновано, само се нарязва и се задушава единствено грахът.

Нарязват се чери доматите на четвъртинки.

Когато киноата е готова, се слага при нея малко босилек, разбърква се и се оставя да поизстине.

Смесват се продуктите за дресинга за салата - олиото, оцетът, изцеденият лимон, черният пипер и солта.

Изстиналата киноа се смесва в салатна купа с аспержите, граха, чери доматите и зеленчуковата салата се залива с дресинга.

Поръсва се със салатения микс. Разбърква се добре и се прибира в хладилника.

Салатата с киноа и аспержи се сервира охладена.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар