Начин на приготвяне
В дълбок тиган загрейте кафяна чашка зехтин.
Пуснете наситнения лук и запържете за кратко. Добавете ориза и разбъркайте добре, след което налейте 1-2 черпака топъл зеленчуков бульон.
Когато ястието клокне, добавете настърганата тиквичка, 1-2 с.л. лимонов сок и настъргана лимонова кора.
Налейте още малко от бульона и продължете готвенето за около 15 мин.
Ако бульонът е малко, долейте, докато оризът стане ал денте. В случай че ви харесва по-сварен ориз в ризотото, продължете готвенето до желания вкус.
Преди да свалите съда от котлона, добавете настъргания пармезан, щипка магданоз и черен пипер. Хомогенизирайте добре постното ризото с тиквички, насипете в чинии и поднесете топло!
Да ви е сладко!