Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Ризото»Постно лимоново ризото с тиквички

Постно лимоново ризото с тиквички

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Постно лимоново ризото с тиквички
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
2
"Някои хора просто не могат да хапват ястия без месо, но сигурно просто защото просто не са опитвали тази рецепта за ризото с тиквички с лек лимонов привкус"

Необходими Продукти

  • ориз - 8 с.л.
  • тиквички - 1 бр.
  • лук - 1 малка глава
  • лимони - 1 бр.
  • пармезан - 50 г настърган
  • магданоз - щипка
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • зехтин
  • зеленчуков бульон - 500 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок тиган загрейте кафяна чашка зехтин.

Пуснете наситнения лук и запържете за кратко. Добавете ориза и разбъркайте добре, след което налейте 1-2 черпака топъл зеленчуков бульон.

Когато ястието клокне, добавете настърганата тиквичка, 1-2 с.л. лимонов сок и настъргана лимонова кора.

Налейте още малко от бульона и продължете готвенето за около 15 мин.

Ако бульонът е малко, долейте, докато оризът стане ал денте. В случай че ви харесва по-сварен ориз в ризотото, продължете готвенето до желания вкус.

Преди да свалите съда от котлона, добавете настъргания пармезан, щипка магданоз и черен пипер. Хомогенизирайте добре постното ризото с тиквички, насипете в чинии и поднесете топло!

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: