Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Домашно приготвени талиатели

Домашно приготвени талиатели

Домашно приготвени талиатели2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2
"Готовите талиатели от магазина са много по-лесен вариант, но вкусът на тази домашна паста е просто несравним"

Необходими Продукти

  • яйца - 2
  • зехтин - 1 с.л.
  • брашно - 100 грама
  • семола - 100 грама
  • сол - щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата в купа. Сипете семолата и брашното на кухненския плот. Направете кладенче в средата и добавете разбитите яйца със зехтина и солта.

Постепенно замесете тесто за паста - трябва да е твърдо, така че месете не по-малко от 10-тина минути. Завийте тестото в стреч фолио и го оставете да почине 30-тина минути.

Разделете готовото тесто на 4 части. Поръсете с брашно машинката за паста и минете едното топче на най-високата степен.

Готовата лента внимателно поръсете с брашно, загънете и пак минете през машинката - така 4-5 пъти.

Намалете степента на машинката с 1 и поръсете отново с брашно. Минете пак лентата, но този път без да загъвате.

Намалете с още една степен, отново поръсете и минете. Повтаряйте процедурата, докато стигнете до степен 5.

Сложете вече приставката за талиатели и минете листа тесто през нея. Набрашнете талиателите и ги оставете да изсъхнат леко. Може да ги приготвите веднага със сос за паста по избор или да приберете в хладилника.

Домашно приготвените талиатели са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: