Супа от леща Белуга

22/02/2021
Приготвяне10 мин.
Готвене70 мин.
Общо80 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо74
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Черната леща не е нужно да се накисва и се сварява за по-малко от половин час.

Измийте добре лещата и я сложете да се вари до готовност в два литра вода. След като се свари я отцедете от водата.

Нарежете морковите, лука, чушките и доматите на дребно. Запържете ги в тиган докато омекнат.

Разбъркайте добре и оставете продуктите в тигана на слаб огън да се задушават.

Измийте, обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета. Поставете ги в тенджера с два литра вода и ги варете докато омекнат.

След като се сварят картофите, добавете към тях лещата и зеленчуците, както и чубрица и сол на вкус. Оставете всичко да заври и супата от леща е готова.

Супата от леща Белуга се сервира гореща и се поръсва с пресен магданоз.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар