Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържено свинско»Ястие със свинско месо, праз лук и гъби

Ястие със свинско месо, праз лук и гъби

Vesela SHVesela SH
Чирак
51322126
Ястие със свинско месо, праз лук и гъби
Снимка: Vesela SH
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • свинско месо - 1 кг, нарязано на хапки
  • праз - 3 стръка, нарязан на шайби
  • лук - 2 глави, нарязани на едро
  • гъби - 250 г, нарязани на полумесеци
  • зехтин - 2 с.л.
  • масло - 25 г
  • бульон - 1 ч.ч.или вода
  • червено вино - 1 ч.ч.
  • мащерка - щипка
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • магданоз - за поръсване при сервиране
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд загрейте 2 с.л. зехтин и запържете свинското, добавете щипка сол и щипка черен пипер, пържете докато месото си промени цвета.

Сипете бульона, червеното вино и ако е необходимо добавете гореща вода, така, че течността да покрие месото. Оставете да къкри на слаб огън докато месото поомекне.

Добавете гъбите, нарязани на полумесеци, и захлупете съда, щом гъбите пуснат сос и поомекнат, отхлупете съда и добавете двата вида лук, 25 г масло и поръсете с мащерка.

Гответе на слаб огън до готовност.

Разбърквайте периодично и следете да не загори.

Опитайте на вкус и добавете подправки по ваш избор.

Ястието със свинско месо, праз лук и гъби е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Христо Славейков
Христо Славейков
Стана фантазия!
22.11.2022 21:05
1