Натурално пържен дроб с винен сос
Naturally Fried Liver with Red Wine Sauce
gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Мезета»Натурално пържен дроб с винен сос

Натурално пържен дроб с винен сос

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k5k3120k
Натурално пържен дроб с винен сос1 / 2
01/08/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции2
"Ароматен свински дроб, приготвен с малко, но точните подправки за съвършен вкус"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се почиства от ципи и кръвоносни съдове и се нарязва на филии, които се овалват в брашно (дробът се соли накрая, защото се втвърдява) и се пържат в горещата мазнина, докато придобият кафяв цвят. Изваждат се в затоплена чиния и се наръсват със смес от сол и черен пипер.

В мазнината се наръсва 1 с. л. брашно и се прибавят виното, в което е разтворено доматеното пюре, няколко зърна черен пипер, дафинов лист, сол, 1 щипка захар и няколко капки лимонов сок. Сосът се кипва и се излива в чинията с изпържения дроб, но така, че той да остане сух отгоре.

Отделно се поднасят сотирани картофи, задушен ориз или варени и полети с масло тестени изделия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 9
4 5
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: