Пържен мозък натюр

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Пържен мозък натюр
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
16 мин.
Общо
26 мин.
Порции
4
"Ако обичате такъв тип деликатеси, смело още днес пригответе този свински мозък с натурален вкус - страхотно мезе за вашите любими алкохолни напитки"

Необходими Продукти

  • свински мозък - 260 г почистен
  • олио - 2 с.л.
  • краве масло - 2 с.л.
  • сол - на вкус
  • оцет - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистените и разполовени свински мозъчета накиснете в студена вода с малко оцет за около час-два.

Кипнете на силен огън вода с две щипки сол, намалете огъня и сложете парчетата свински мозък. Варете 5-6 минути и извадете с решетъчна лъжица.

Поставете върху кухненска хартия, за да се отцедят добре и да изстинат леко.

Тук е моментът и да махнете, ако има остатъци от ципичка или кръвоносни съдове.

Загрейте двата вида мазнина на тиган при умерен огън-7-8 степен от 9 .

Изпържете мозъка до златисто от двете страни и извадете внимателно с решетъчна лъжица.

Посолете и поднесете вкусния деликатес с натурален вкус. Прекрасно мезе за вино!

Добър апетит с Пържен мозък натюр!

Това е ястие, което ще ви се услади, ако обичате пастет от мозък или любимия на много поколения паниран мозък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: