Начин на приготвяне
В голяма тенджера поставяме рибата, която предварително сме почистили, добавяме 1 чаена лъжица сол и заливаме с вода, така че водата напълно да покрива рибата.
Поставяме на котлона и варим до пълно сваряване на хамсията.
След това я изваждаме с решетъчна лъжица от бульона и оставяме на страна.
Бульона прецеждаме през ситна цедка.
Почистваме си морковите, картофите, пипера и ги нарязваме на дребни кубчета.
Почистваме си лука и го нарязваме на много ситно.
Поставяме тенджерата на котлона и добавяме зеленчуците.
След като зеленчуците поврат около десет минути, добавяме рибата, фидето и черния пипер и оставяме да поври рибената чорба до готовност на фидето.
След това сервираме супата от хамсия в купичка с резен лимон.