Крехко печено пиле в плик

Крехко печено пиле в плик

ЗорицаЗорица
Гуру
988
8k
4k
3k
6
02/03/2021
"Толкова крехко и сочно става печеното пиле, приготвено в плик - просто си нямате идея"
Приготвяне10 мин.
Готвене85 мин.
Общо95 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
21 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо15 321
  • Преглеждания за месеца542
  • Преглеждания за седмицата83
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена21

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За това крехко печено пиле пернатото се измива хубаво и се подсушава. Кожата му се отлепва откъм гърба внимателно в посока от шията към бутчетата, след което пилето се обръща и кожата се отлепя по същия начин и откъм гърдите.

Маслото се оставя предварително на стайна температура, за да е меко. Към маслото се добавя солта, черния пипер и пушения червен пипер. Разбъркват се хубаво и със сместа се намазва пилето отвътре, под кожата и отвън.

Поставя се в плика в голяма правоъгълна тава и се добавят около него нарязаните на колелца моркови, целите глави чесън и клонките прясна мащерка и листенцата салвия. Може да сложите и в кухината на пилето няколко клонки мащерка и 1-2 листенца салвия, както и една цяла необелена глава чесън. Накрая се наливат виното и водата.

Пликът се завързва и пилето в плик се поставя в тава.

Пече се в предварително загрята фурна на 190°C на средна решетка за час и половина или до готовност на това крехко печено пиле в плик.

Добър апетит!

Рейтинг

5 9
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар