Начин на приготвяне
За това крехко печено пиле пернатото се измива хубаво и се подсушава. Кожата му се отлепва откъм гърба внимателно в посока от шията към бутчетата, след което пилето се обръща и кожата се отлепя по същия начин и откъм гърдите.
Маслото се оставя предварително на стайна температура, за да е меко. Към маслото се добавя солта, черния пипер и пушения червен пипер. Разбъркват се хубаво и със сместа се намазва пилето отвътре, под кожата и отвън.
Поставя се в плика в голяма правоъгълна тава и се добавят около него нарязаните на колелца моркови, целите глави чесън и клонките прясна мащерка и листенцата салвия. Може да сложите и в кухината на пилето няколко клонки мащерка и 1-2 листенца салвия, както и една цяла необелена глава чесън. Накрая се наливат виното и водата.
Пликът се завързва и пилето в плик се поставя в тава.
Пече се в предварително загрята фурна на 190°C на средна решетка за час и половина или до готовност на това крехко печено пиле в плик.
Добър апетит!
Коментари