Пататник с брашно

Кристиан АлександровКристиан Александров
Мастър Шеф
515
2k
2k
741
1
03/03/2021
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо575
  • Преглеждания за месеца124
  • Преглеждания за седмицата39
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелваме картофите, нарязваме ги на дребно и ги сваряваме до готовност.

Отцеждаме ги и ги намачкваме с преса за картофи. Добавяме топеното сирене, черния пипер и солта. Разбъркваме.

Разбиваме яйцата, добавяме олиото, брашното и бакпулвера.

Смесваме до хомогенност.

Изсипваме тази смес към картофите. Нарязваме вътре бекона и гъбите на дребно.

Добавяме половината кашкавал и разбъркваме.

Изсипваме в тефлонова тавичка и заравняваме. Отгоре върху селския пататник поръсваме останалия кашкавал.

Печем пататника с брашно на 220°C за 15-20 минути до златисто.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар