Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Шишчета»Шишчета по турска рецепта

Шишчета по турска рецепта

Джемиле ЧешлиеваДжемиле Чешлиева
Мастър Шеф
7483k1k6
Шишчета по турска рецепта
Снимка: Джемиле Чешлиева
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4-6
"За ценителите на вкусната скара - наздраве!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • чушки - 1 - 2 бр. червени
  • чушки - 1 - 2 бр. зелени
  • лук - 1 глава
  • Марината
  • олио - 3 с.л.
  • кисело мляко - 1 с.л.
  • мащерка - 1 ч.л.
  • доматено пюре - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За марината олиото, киселото мляко, доматеното пюре, мащерката и червеният пипер се разбъркват в дълбока купа.

Месото се нарязва на парчета, измива се, отцежда се добре, посолява се на вкус и се накисва за няколко часа в марината.

Чушките и лукът също се нарязват на парчета.

На шиш се прекарва парче чушка, месо, лук, месо, чушка и т.н. пекат се на загрята скара, може и във фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
40
30
20
11
Дай твоята оценка: