Боб по овчарски

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497544k
Боб по овчарски1 / 2
25/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
205 мин.
Порции
4-5

Необходими Продукти

  • боб - 400 г
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 бр.
  • олио - 3 с.л.
  • мащерка - 2 - 3 щипки сушена или чубрица
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бобът се накисва предварително за около 10 часа. Измива се и се сварява в студена вода 10-15 минути, след което водата се изхвърля.

Налива се нова студена вода и се оставя да ври на слаб огън до омекване. Щом се свари, се отцежда. Междувременно лукът се почиства и нарязва на филийки.

Дъното на тавичка се поръсва обилно с олио и се покрива с пласт боб. Залива се с малко бульон от варенето. Посолява се. Отгоре се подреждат филийки лук и се поръсват с мащерката.

Покрива се с резени домати, поръсва се с олио и се пече в умерена фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.9
514
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тодор Тодоров
Тодор Тодоров
Написах коментар,защото пробвах за 10 "сварява в студена вода за 10-15 ..." цитирам дословно . Боб за 20 мунути не може да свари .... ! Бобчето и лещата са ми едни от любимите гозби . Покажете ми как се "сварява" за....
20.11.2013 16:21
4
1
Покажи всички подкоментари
алекса
алекса
Не четете внимателно и пишете глупости!"Вари се 10-15мин и водата се изхвърля,налива се нова студена вода и се вари го готовност"......то много сложно Тошкооооооо
18.11.2013 12:39
1
урок1
урок1
Тошко,очевадно сега започваш да се учиш да готвиш.Не се вари в студена вода,а се налива студена вода,която естествено в процеса на варене се стопля.И втората вода,която се налива също е студена!
18.11.2013 12:39
1
Тодор Тодоров
Тодор Тодоров
Чудно ми е как се вари боб „в студена вода за 10 – 15 минути“ , може би е в овчарска микровълнова печка ?
18.11.2013 11:57
3
rumqnka
rumqnka
точно така без сланинка как ще тича след овчиците
14.11.2013 08:26
бохем
бохем
Тоя овчар малко сланинка да беше сложил в боба...
29.10.2013 18:58
1