Пататник с кайма в кори за баница

04/03/2021
"Ето че дори пататник може да спретнем в кори за баница - интересно предложение за вашето небце"
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
14 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 268
  • Преглеждания за месеца210
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена14

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме си лука и нарязваме на ситно.

Поставяме тиган на котлона с малко от маслото и прибавяме каймата и лука.

Запържваме добре всичко.

Вземаме си дълбока купа и си смесваме настърганите картофи с кашкавала, яйцата, солта, черния пипер и разбъркваме.

Към тази смес добавяме и каймата.

Подготвяме си тавичка, която си намазваме с част от маслото и покриваме дъното с 4 от корите.

Така ги подреждаме, че оставяме част от корите да висят навън, после да можем да загънем с тях пататника.

Изсипваме готовата плънка и притискаме леко.

Поставяме останалите 2 кори, завиваме с оставените да висят извън тавичката кори и намазваме с масло.

Поставяме тавичката във фурната на средна температура.

Ако се наложи, обръщаме и оставяме още малко да се запече и на другата страна пататника в кори за баница.

След като е готов, оставяме да поизстине и тогава поднасяме пататника с кайма в кори за баница.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар