Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Зеленчукови кюфтета»Спаначени кюфтета с праз и кашкавал

Спаначени кюфтета с праз и кашкавал

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6964k2k9
Спаначени кюфтета с праз и кашкавал
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Искаме достатъчно свободно време, за да приготвяме честичко тези спаначени кюфтенца"

Необходими Продукти

  • спанак - 1 кг. изчистен
  • праз - 1 бр. стрък
  • яйца - 2 бр.
  • сирене - 300 г
  • кашкавал - 200 г
  • лимецово брашно - 3 с.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
  • олио
  • лимецово брашно - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Спанакът се почиства от корените и се измива много добре. Не се нарязва.

Празът се почиства и измива много добре. Нарязва се на ситно.

Слага се в тенджера заедно със спанака, залива се с олио и се задушава. Вода не се прибавя.

Когато се задуши, спанакът с празът изваждат от тенджерата и се слагат в гевгир, за да се отцедят.

След като се отцедят, се изсипват в купата, в която ще се разбърква.

Сиренето се натрошава на ситно и се прибавя към спанака.

Кашкавалът се настъргва на едро и се прибавя към сместа.

Прибавят се яйцата, лимецовото брашно, джодженът, сол и черен пипер.

Разбърква се много добре до получаване на хомогенна смес.

Оформят се спаначените кюфтета, които се овалват в лимецово брашно.

Пържат се в сгорещено олио до златисто от двете страни спаначени кюфтета с праз и кашкавал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: