Начин на приготвяне
В стъклена или метална дълбока купа пресявате заедно бадемовото брашно, какаото и пудрата захар.
Разбивате белтъците на ниска скорост, докато се образува пяна. Като се образува пяна, започвате постепенно да добавяте захарта и постепенно увеличавате скоростта. Разбивате белтъците, докато не получат меки върхове.
След като ги разбиете, към белтъците прибавяте бадемовата смес на няколко пъти, като разбърквате с шпатула в посока по часовниковата стрелка.
Като ги смесите, сместа се пълни в сладкарски шприц и се шприцоват малки кръгчета с диаметър около 4 см в тава, покрита с хартия за печене.
Потупвате тавата отдолу, за да може шприцованите кръгчета да изкарат излишния въздух. Оставяте ги така, без да ги завивате с нищо на стайна температура за около 1 час, за да хванат коричка.
Преди да ги сложите във фурната, проверете дали са хванали коричката, като леко с пръст ги докоснете отгоре.
Печете френските макарони в предварително загрята фурна на 160°C за 12 минути.
За приготвянето на крема в купичка си начупвате шоколада. В тенджера смесвате Бейлиса и сметаната и ги кипвате. Кипналата смес прибавяте към шоколада, разбърквате, докато се разтопи и прибирате сместа в хладилника за 1 час.
След като престои, разбивате сместа с миксера първоначално на ниска, постепенно на висока скорост, до получаването на пухкав крем Бейлис.
Готовия крем пълните в шприц и върху една черупка макарон шприцовате малко крем и захлупвате с друга черупка слепените сладки.