Начин на приготвяне
Почистете гъбите и нарежете само едрите. Може да е използвате и микс от мариновани консервирани гъби, но вкусът няма да е същият.
Обелете и накълцайте на възможно най-дребно лукът и чесънът. Запържете ги на умерен огън в двата вида мазнина, заедно с кафявата захар и малка щипка сол.
Увеличете огъня с една две степени и сложете гъбите да се запържат и те за много кратко.
Сложете брашното, разбъркайте и след минута налейте виното. След като се получи кремообразна текстура на соса и се сгъсти почти веднага, сипете чаша топла вода и бъркайте непрестанно.
Натрошете и добавете кубчето бульон и доливайте вода до желаната от вас гъстота на соса.
Подправете соса за месо с мащерка и поднесете с печени меса, пържоли, кюфтенца.
Гъбеният сос за месо с пачи крак, шийтаке и манатарка е чуден!