Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свинско печено»Свински каренца със сос от гъби пачи крак

Свински каренца със сос от гъби пачи крак

редакция:
Русиана МихайловаРусиана Михайлова
Помощник Готвач
2117633961
Свински каренца със сос от гъби пачи крак
Снимка: Русиана Михайлова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2-3
"Грешите, ако си мислите, че няма да си сипете допълнително - много грешите."

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г от бут
  • масло - 60 г.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 2 с.л.
  • чесън - 1 ч.л гранулиран
  • пачи крак - 300 г. гъби
  • бира - 100 мл.
  • сметана - 100 мл.
  • лук - 1 глава
  • лимонов сок
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Месото се нарязва на каренца, слага се в подходящ съд, овкусява се със сол, кимион и черен пипер на вкус, добавя се олиото, гранулираният чесън и бирата. Всички се разбърква добре, докато се смесят всички съставки.

Месото се оставя поне 1 час в тази смес, след което всяко каренце се овалва в брашно и се запържва с разтопеното масло. Готовите каренца се подреждат в тава. Нарязваме лука на дребно, изпържваме го в малко краве масло.

Прибавяме нарязаните на ивици гъби, поръсваме с черен пипер на вкус. Наливаме лимонов сок на вкус, добавяме и сметаната и разбъркваме.

С получения сос заливаме каренцата и слагаме в предварително загрята на 200 градуса фурна да се запече-около 20 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: