Начин на приготвяне
Невероятна идея за любими мини пататници, които изчезват веднага, щом излязат от фурната.
Първо приготвяме плънката, като обелваме и настъргваме картофите. Разбъркваме ги заедно с яйце, натрошено краве сирене, хималайска фина сол, сушен и стрит джоджен и шарена сол на вкус.
Фини кори за баница разделяме на квадратни парчета, като всяка от 2-те кори първо сгъваме на две – като книга и след това още на две, така че да се получат къси ленти. Притискаме по гънката на краищата, за да се пречупят и да могат да се разделят сами на равни отделни части, без да ни трябва ножица или нож. След това сгъваме лентите на три, така че да се получи квадратно парченце, пречупваме ги с притискане по ръбчетата и внимателно, разгъваме и отделяме малките квадратчета едни от други.
С помощта на силиконова четка, намазваме 6 кръгли формички за мъфини с шарлан (нерафинирано слънчогледово масло).
Всяко квадратче от корите за баница – намазваме с малко шарлан.
Подреждаме по 3 квадратчета върху всяка формичка, като крайчетата да се разминават. Вдлъбваме ги навътре, така че да изпълнят дъно, да покриват стеничките и крайчетата им да стърчат нагоре извън формичките. Запълваме ги с равномерно количество от картофената плънка във всяка формичка и заравняваме отгоре.
Прегъваме краищата им навътре и намазваме с малко шарлан. Всяко пататниче захлупваме отгоре с по 1 квадратче кора за баница, което обаче сме разделили на две малки правоъгълничета, които подреждаме отгоре едно върху друго, но в различни посоки, като намазваме с малко шарлан между тях и отгоре – завършително. Печем ги за около 50 минути на 180 градуса, за да сме сигурни, че картофите са готови отвътре.
Уникални и лесни мини пататничета с кори за баница, които поднасяме още топли и ароматни, за да са възможно най-хрупкави!
Чудно вкусна рецепта с картофи, която наподобява солени мъфини.