Начин на приготвяне
Интересна и лесна за изпълнение идея за мини тутманичета с кори за баница!
С помощта на кухненска ножица нарязваме фините кори на малки квадратчета (1-2 см). С пръсти разделяме парченцата, за да не са слепени.
В отделен съд разбъркваме млечната смес, като започваме първо с яйцата, към които прибавяме киселото мляко, содата за хляб, натрошеното краве сирене и хималайската фина сол.
Докато продължително разбъркваме, за да се смесят добре съставките, постепенно добавяме парченцата кори за баница. И така, докато сместа усвои цялото количество кори.
Намазваме кръглите формички за мъфини (кексчета) с шарлан (нерафинирано слънчогледово масло) и поръсваме символично с малко типово брашно.
Разпределяме сместа за тутманичетата поравно в 12-те формички.
Поръсваме ги отгоре със сусам, маково семе и чубрица (или готварска мащерка).
Печем баничките във форма за мъфини на 180 градуса за около 25-30 минути, до златист цвят.
Поднасяме солените мъфини още топли. Подходяща комбинация са със свежа млечна салата, която да подчертае чудния им вкус!
Невероятни мини тутманичета - пухкави и ароматни!
Чудно Вкусно!