Начин на приготвяне
Белтъците за тортата гараш се разбиват леко. Постепенно към тях се прибавя захарта, като продължава да се бърка, докато сместа леко се сгъсти. Добавят се и орехите.
Отново се разбърква. Получената смес се разделя на 3 части. Всяка се изпича в тортена форма, покрита с хартия за печене на 170 градуса не повече от 15 мин.
За крема:
Захарта се кипва с водата и се добавя шоколадът, като се бърка непрекъснато, добавя се и ванилията. Докато е още топла, към сместа се прибавят и жълтъците, като се бърка непрекъснато.
Маслото се разбива. Към него постепенно се добавя изстиналата шоколадова смес и се разбърква до пълно хомогенизиране.
С получения крем се намазват блатовете и се слепват. Импровизираната бяла торта Гараш се намазва отгоре и отстрани със същия крем и се украсява с малини или друго по желание.
Изпекох сместа за блатовете в голямата тава на фурната, ползвах 7 яйца L размер. Сместа за блатовете се получава леко гъста, разнесох равномерно колкото успях с шпатула.
Сложих 30 г (2 с.л. брашно) нишесте към сместа за блатовете. Може да се пропусне, аз се застраховах.
Забележка: Аз съм сложила повече крем между блатовете за торта. Следващия път може да изпечете един блат повече и да сложите по-малко крем между тях. Този вид шоколадова торта става превъзходно.
Източник: Vesela Pirgova - Кулинарна мрежа