Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Шоколадова торта»Импровизирана бяла торта Гараш

Импровизирана бяла торта Гараш

Импровизирана бяла торта Гараш
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"С наслада експериментираме в кухнята и резултатът е невероятен - импровизирана бяла торта Гараш"

Необходими Продукти

  • За блатовете
  • белтъци - 8 бр. М размер /или 7 бр. L размер/
  • пудра захар - 1 ч.ч.
  • орехи - 350 г смлени
  • За крема
  • краве масло - 300 г
  • бял шоколад - 200 г настърган
  • жълтъци - 8 бр.
  • захар - 100 г
  • вода - 100 мл
  • ванилия - 1 бр.
  • малини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Белтъците за тортата гараш се разбиват леко. Постепенно към тях се прибавя захарта, като продължава да се бърка, докато сместа леко се сгъсти. Добавят се и орехите.

Отново се разбърква. Получената смес се разделя на 3 части. Всяка се изпича в тортена форма, покрита с хартия за печене на 170 градуса не повече от 15 мин.

За крема:

Захарта се кипва с водата и се добавя шоколадът, като се бърка непрекъснато, добавя се и ванилията. Докато е още топла, към сместа се прибавят и жълтъците, като се бърка непрекъснато.

Маслото се разбива. Към него постепенно се добавя изстиналата шоколадова смес и се разбърква до пълно хомогенизиране.

С получения крем се намазват блатовете и се слепват. Импровизираната бяла торта Гараш се намазва отгоре и отстрани със същия крем и се украсява с малини или друго по желание.

Изпекох сместа за блатовете в голямата тава на фурната, ползвах 7 яйца L размер. Сместа за блатовете се получава леко гъста, разнесох равномерно колкото успях с шпатула.

Сложих 30 г (2 с.л. брашно) нишесте към сместа за блатовете. Може да се пропусне, аз се застраховах.

Забележка: Аз съм сложила повече крем между блатовете за торта. Следващия път може да изпечете един блат повече и да сложите по-малко крем между тях. Този вид шоколадова торта става превъзходно.

Източник: Vesela Pirgova - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: