Яхния с бамя

ЗариЗариНовак
25/10/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене50 мин.
Общо70 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо5 004
  • Преглеждания за месеца151
  • Преглеждания за седмицата37
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете бамята и я накиснете във вода с малко оцет. Нарязаният на ситно лук се запържва с 2 бр. ситно нарязани домати. Прибавете брашното и когато запръжката е готова отцедете бамята и я прибавете към нея.

Посолете и сложете и останалите домати, които обаче са едро нарязани. Оставете яхнията да ври на слаб огън около 30-40 минути.

Поръсете я със ситно нарязан магданоз и по желание сервирайте с филийки лимон.

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар