Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Яхнии»Гръцка пилешка яхния с бамя

Гръцка пилешка яхния с бамя

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Гръцка пилешка яхния с бамя
Снимка: Ivelina
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Сервирайте с ориз или паста и гарнирани с пресен магданоз и хрупкава питка. Да ви е сладко с моята гръцка яхния с бамя"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 1 кг
  • бамя - 300 г
  • лук - 1 един
  • пиперки - 3 бр. нарязани зелени или червени
  • доматен сос - 2 с.л.
  • чесън - 1 с.л. смлян
  • оцет - 2 с.л.
  • кориандър - на вкус нарязан
  • сол
  • червен пипер
  • пушен червен пипер
  • черен пипер - на вкус
  • зехтин - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Въпреки че тази рецепта отнема почти два часа за приготвяне, тя добавя нещо специално към всяка вечеря. В тази рецепта за яхния с пиле то се пържи до хрупкаво и след това продължава да къкри с бамята и другите съставки.

И така се получава вашата вкусна и здравословна гръцка яхния от бамя. Можете да сервирате всичко с вкусен ориз, картофи, паста или просто с пресен хляб за топене.

Овкусих пилето със сол, чесън, черен пипер, червен пипер и оцет и оставих да се маринова за 1 час. Поставете бамята в купа с оцет и 1 супена лъжица сол и оставете да престои от 30 минути до един час, като разбъркате няколко пъти, докато приготвите останалото.

В тиган сложих 2 супени лъжици зехтин, сложих овкусените пилешки бутчета и запържих до много златисто, добавих лука и нарязаните пиперки, задуших добре, добавих доматения сос, долях вода, докато се покрие цялото пиле, похлупих тигана и го варих на силен огън 20 минути.

Измих бамята.

Изплакнах и отцедих бамята, след това поставих върху пилето, без да разбърквам. Изстисках лимонов сок върху бамята. Похлупих тигана и оставих да къкри с пилето още 20-30 минути.

Ако обичате кориандър, добавете към бамя яхния нарязан, преди да сервирате. Когато е готово, извадете пилето, разбъркайте бамята в соса и поставете в чиния с пилето.

Сервирайте с ориз или паста и гарнирани с пресен магданоз и хрупкава питка. Да ви е сладко !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: