Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Сладки рула»Руло Павлова със сметана и кисело мляко

Руло Павлова със сметана и кисело мляко

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k4
Руло Павлова със сметана и кисело мляко3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Плодово руло Павлова със сметана и кисело мляко - една чудесна идея да избягате от класическата форма на тортата и кекса за вашия специален повод"

Необходими Продукти

  • За рулото
  • белтъци - 6 бр.
  • захар - 200 г
  • лимонов сок - 2 с.л. или бял оцет
  • царевично нишесте - 2 с.л.
  • лимонова кора
  • За крема
  • сметана - 250 мл за десерти
  • кисело мляко - 250 г лимоново или др. гъсто кисело мляко
  • лимонова кора
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • киви - 2 бр. или други плодове по избор
  • боровинки - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази разновидност на Павлова в голяма купа разбийте белтъците на сняг.

След това добавете захарта на няколко пъти и продължете да разбивате.

След това добаве лимоновия сок или оцета и нишестето и разбъркайте внимателно.

Когато сместа стане е хубава и плътна, я прехвърлете в тава за печене, застлана с хартия за печене.

След това изравнете повърхността и печете разбитите белтъците при 180°C за 15-20 минути.

След като е готово, навийте го с хартия за печене, това ще ви помогне да го оформите добре на сладкото руло. Оставете настрана.

Нарежете си плодовете, аз избрах киви, можете да ползвате ягоди, малини, боровинки и др. плодове, които харесвате. Междувременно пригответе крема, като започнете да разбивате сметаната.

След това добавете киселото мляко, лимоновия сок и настъргана лимонова кора. Прибавете нарязаните плодове към сметаната.

Внимателно разбъркайте. Когато ролката е напълно охладена, я развийте.

Напълнете с приготвения крем, оставяйки 1 см по краищата.

Навийте отново на руло и го оставете да почине 1-2 часа в хладилника. Украсете вашето плодово руло Павлова и сервирайте.

Насладете се!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: