Начин на приготвяне
В голяма и дълбока купа сложете мляното месо. Към него добавете един настърган домат, нарязан на ситно лук и една пресована скилидка чесън. Прибавете яйцето и овкусете с останалите подправки за кюфтета.
Гъцките бифтеки дължат уникалния си вкус на подправката, не ги щадете. Важно е да месите сместа за около 10 минути, така че всички съставки да се комбинират и говеждото месо да поеме всички вкусове.
Ако сместа е твърде лепкава, добавете още галета (или малко вода / зехтин, ако е твърде суха).
Оставете сместа в хладилника да почине за 10-15 минути.
Омесете сместа в кръгли, малки кюфтенца.
Изпържете ги в загрято олио или до готовност. Сервирайте с гръцка салата.