Начин на приготвяне
Измийте и подсушете подготвения свински джолан. Натрийте го с черния, белия и червения пипер, и солта. Оставете го за няколко часа в хладилник.
След това го сложете в плик за печене, добавете кориандъра, дафиновия лист и чесъна. Нарежете моркова и лука на едри парчета и ги сложете и тях в плика.
Добавете чаша вода в плика, и го сложете в тава, в която също има вода на дъното. Продупчете плика отгоре с малки дупки на няколко места. Сложете тавата във фурна загрята на 180 градуса и печете час и половина.
Извадете джолана и го обърнете в плика, добавете нарязаните на едри парчета картофи и ябълка. Затворете плика и отново го сложете в тавата, като пак сипете вода на дъното, а в плика не слагайте.
Печете още един час на 180 градуса джолана в плик. След това махнете плика, изсипете всичко в тавата и продължете да печете още 20 мин на 220 градуса, докато се получи кафеникав загар на печеното свинско.
След като е готов, джоланът с картофи и ябълки в плик се нарязва на порции и се сервира топъл.
Ще му подхожда много свежа зелена салата. Друг вкусен вариант е да го комбинирате със спаначена салата.