Начин на приготвяне
Поставяме двата вида каймата в дълбок съд.
Почистваме си скилидките и с помощта на преса пресоваме, като добавяме към каймата.
Филийките хляб напояваме в млякото, а лука настъргваме на ренде.
Добавяме и тези две съставки и омесваме добре каймата.
Вземам форми за мъфини или формички за крем карамел и намазваме с масло.
Разделяме каймата, като във всяка формичка поставяме по топка кайма и добре оформяме по стените.
Нарязваме си кашкавала, топеното сирене, краставичките и морковите на дребни кубчета.
Разбъркваме готовата смес и започваме да пълним формичките.
Най-отгоре поръсваме със сминдуха гнездата от кайма.
Поставяме във фурната и печем до готовност.
Когато поднасяме премахваме чашките и така поставяме в чини гнездата.
Те могат да се сервират заедно със салата. Например доматена салата ще им подхожда много.
Ако са ви омръзнали пълнените кюфтета, опитайте нещо различно - тези гнезда от кайма със зеленчуци.