Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Печени зеленчуци»Печена целина с фурми и кедрови ядки

Печена целина с фурми и кедрови ядки

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Готвач
1421k6332
Печена целина с фурми и кедрови ядки
Снимка: TanyaGyurova
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Тази идея за печена целина е страхотна лека гарнитура към различни видове, месо и риба"

Необходими Продукти

  • целина глава - 1 бр. голяма или 2 малки
  • фурми - 2 шепи
  • кедрови ядки - 1 шепа
  • чесън - 5 скилидки
  • мащерка
  • сол
  • олио - зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивате и обелвате целината и я нарязвате на кръгчета с дебелина ок. 1 см.

В намаслена кръгла тава редите целината, посолявате и поръсвате с мазнина.

Печете до полуомекване, като пробвате с вилица след ок. 30 мин.

Поръсвате целината със ситно нарязан чесън, кедрови ядки и ситно нарязани фурми.

Поръсвате с мащерка и допичате до златисто.

Печената целина е идеална гарнитура за месо, риба и дори картофи.

Изберете си с какво да я поднесете и смело в приготвянето на печена целина с фурми и кедрови ядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: