Кюфтета от карфиол

Elena TodorovaElena Todorova
Готвач
9497534k
Кюфтета от карфиол1 / 2
27/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
10-12 бр.
"Апетитни зеленчукови кюфтета от карфиол, които поднасяме с млечен сос по желание"

Необходими Продукти

  • карфиол - 400 г
  • яйца - 3 бр.
  • картофи - 2 бр. сварени
  • кашкавал - 200 г
  • сирене - 100 г
  • чесън - 2 скилидки
  • галета - 3 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • сусам - 1 с.л.
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Карфиолът се измива и накъсва на малки розички. Сварява се в подсолена вода. Отцежда се и се намачква внимателно с ръце.

Добавете останалите продукти, настърганият кашкавал и натрошеното сирене. Всичко се омесва като кайма.

Оформят се малки кюфтенца, които се подреждат в тава, предварително покрита с хартия за печене. Кюфтенцата от карфиол пекат се за около половин час в загрята на 200 градуса фурна. Сервирайте ги топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Много вкусни!
П.С. и аз не сложих сусам и галетата заместих с овесени ядки
05.09.2023 18:47
гост
гост
супер са, само сусам не сложих,тенкс
14.12.2013 16:57
1