Начин на приготвяне
Пържени кюфтета от карфиол с лимец - за любителите на безмесни рецепти.
Карфиолът се измива много добре и се начупва на малки парчета.
Слага се в тенджера и се залива със студена вода.
Вари се до пълното сваряване на карфиола.
Карфиолът се изважда и се слага в купа.
Намачква се много добре до получаване на хомогенна смес.
Прибавя се натрошеното на дребно сирене и яйца 3 бр.
Лукът се почиства, измива и се нарязва на ситно.
Прибавя се към сместа.
Разбърква се много добре.
Прибавя се ситно нарязания магданоз, сол и черен пипер.
Разбърква се много добре.
Постепенно се прибавя брашното от лимец до получаване на смес, от която да се оформят кюфтета.
Сместа се оставя да престои 30 мин.
Оформят се кюфтета от карфиол, които се овалват в брашното от лимец.
Яйцата 4 бр. се разбъркват на пяна.
Безмесните кюфтета се пържат в силно сгорещено олио, като предварително се потапят от двете страни в яйца.
Пържат се до златисто.