Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Поширани яйца»Моите яйца по панагюрски

Моите яйца по панагюрски

Биляна ВладоваБиляна Владова
Мастър Шеф
2282k3416
Моите яйца по панагюрски4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1
"Само за 20 минути можете да си направите тази вкусна и лесна рецепта за яйца по панагюрски - не забравяйте да залеете с масло точно преди поднасяне"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 4 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • краве масло - 50 гр
  • червен пипер - 1 к. л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера се слага вода да заври. Щом е готова, в нея се качват не повече от 2 до 3 капки оцет.

С помощта на лъжица се прави водовъртеж в тенджерата. В този водовъртеж се чукват едно по едно яйцата.

Варят се около 40 секунди и с решетъчна лъжица се вадят пошираните яйца и се слагат в чиния за сервиране.

Чесънът се изчислява от шушлюпките и се пресова в киселото мляко. Добавя се и малко сол, в зависимост от индивидуалните предпочитания.

Млякото се разбърква много хубаво и с него се поливат яйцата. Накрая точно преди сервиране в загрят керамичен тиган се разтапя кравето масло. Към него се добавя червеният пипер и щом маслото образува пяна, тиганът се отнема от котлона.

С тази запръжка се заливат яйцата и киселото мляко. Накрая се поръсва леко с черно пиперче.

За любителите на пикантните вкусове може да се добавят лют червен пипер или смлян бял пипер.

Яйцата по панагюрски се сервира винаги топли .

За да може наистина да се нарекат яйца по панагюрски, се заливат с маслото непосредствено преди поднасяне.

Бон Апети!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: