Китайски фин кисело - сладък сос

Роси ТрифоноваРоси Трифонова
Дарт Вейдър
1k
4k
22
17k
07/06/2009
"Лесно може да внесете малко екзотика на трапезата си с този китайски фин кисело-сладък сос "
Приготвяне10 мин.
Готвене15 мин.
Общо25 мин.
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо15 160
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Чесънът се счуква, джинджифилът се нарязва на ситно и се сипва заедно с чесъна в силно загрято олио, добавя се лукът. Пържат се на среден огън минута и половина. Добавят се захарта, оцетът, доматеното пюре, соевият сос, алкохолът, портокаловият сок и водата. Бърка се непрекъснато до разтваряне на захарта и до получаване на гладка смес.

Постепенно температурата се повишава и се прибавя нишестето. Бърка се до сгъстяване на соса.

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар