Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Тодорова леща с целина и магданоз

Тодорова леща с целина и магданоз

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Тодорова леща с целина и магданоз
Снимка: Мария Божилова
1 / 4
20/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
8
"Опитахте ли вече лещата с целина и магданоз - ето ви рецептата, какво чакате"

Необходими Продукти

  • сушен лук - 3 с.л.
  • сушени моркови - 2 с.л.
  • чесън - 10 бр. скилидки
  • леща - 500 гр
  • олио - 4 с.л.
  • червен пипер - 2 ч.л.
  • целина - 1/2 малка глава
  • магданоз - 1/2 връзка
  • сол - 2 ч.л.
  • чубрица - 2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сушеният лук и моркови се слагат в купичка и се заливат с олиото и малко вода.

Разбърква се много добре и се оставят 20 мин да се накиснат.

Чесънът се обелва и нарязва на ситно.

Накиснатият лук и моркови се изсипват в метална тенджера, в която ще се готви, прибавя се чесънът и малко вода.

Задушава се 10 мин под капак.

Лещата се измива много добре и се прибавя към зеленчуците, след като се задушат.

Прибавя се червеният пипер.

Изсипва се 3 ч.ч. топла вода и се вари под капак 20 мин.

Целината се обелва и нарязва на ситно.

Магданозът се почиства, измива и нарязва на ситно.

След като лещата се свари за 20 мин, се прибавят нарязаната целина, чубрица и сол.

Добавя се 1 ч.ч. топла вода и се вари още 20 мин.

Готовата леща яхния се наръсва с нарязания магданоз, котлонът се изключва и лещата се оставя под капак на котлона, за да се задуши магданозът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: