Торта Мисо маскарпоне

KettyKettyНовак
28/10/2013
Приготвяне30 мин.
Готвене10 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо17 832
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

  • бисквити - 300 г обикновени или бишкоти
  • мисо - 1 с.л. паста
  • прясно мляко - 500 мл
  • маскарпоне - 200 - 250 г сирене
  • сметана - 400 мл млечна
  • пудра захар - 3 - 4 с.л.
  • сладко - 250 г боровинки или друг вид
  • стафиди - 50 - 80 г
  • кокосови стърготини - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте прясното мляко и сложете стафидите в него, за да набъбнат. Сложете на бавен огън да се вари за няколко минути.

Разбийте маскарпонето с мисото. Сметаната, предварително сложена във фризер, за да се охлади много силно, разбийте с пудрата захар. Съединете сметаната с маскарпонето.

Всяка бисквитка/бишкотка потапяйте в млякото и ги подреждайте по дъното на формата. Сложете пласт крем и поръсете с набъбналите стафиди, а след това сложете от сладкото. Продължете да редите в тази последователност, докато продуктите свършат.

Завършете тотата с крем, поръсете с кокосови стърготини по желание и сложете в хладилник за 1 нощ преди да поднесете. По желание гарнирайте с пресни плодове при сервиране. Рецептата взаимствах от предаването на Иван Звездев. Дано ви допадне.

Рейтинг

5 3
4 4
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
katq
katq
10.01.2014 14:17
каква е тази паста
8
0