Начин на приготвяне
Пригответе си тенджера с вода, сложете щипка сол. В продължение на около 20 мин. варете ориза, според указанието на пакета, който сте избрали. Внимавайте да не го преварите.
Идея е да приготвите ориза на пара.
Сварете граха и го добавете към ориза. Пригответе си моркова, чесъна и лука, нарязвайки ги на ситно. Добавете джинджъра, настърган на ренде. Запържете за десет минути.
Вземете уок тиган, сипете 2 с.л. олио и сотирайте гъбите. Подправете със сусамовото олио и соевия сос. Изсипете ориза със зеленчуци, разбъркайте.
Добавете и яйцата. Хубаво разбъркайте, важно е да станат на трохи и да се сготвят.
Ако желаете, може да добавите още малко соев сос към ориза със зеленчуци и шийтаке на уок.