Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Ориз на тиган»Ориз със зеленчуци и шийтаке на уок

Ориз със зеленчуци и шийтаке на уок

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Ориз със зеленчуци и шийтаке на уок
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ястията с ориз, зеленчуци и гъби винаги са ни били много любими"

Необходими Продукти

  • ориз - 300 г дългозърнест
  • моркови - 150 г
  • лук - 150 г
  • грах - 180 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • гъби шийтаке - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • соев сос - 6 - 7 с.л.
  • джинджифил - 10 г
  • сусамово олио - 3 - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • олио - 50 г + 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе си тенджера с вода, сложете щипка сол. В продължение на около 20 мин. варете ориза, според указанието на пакета, който сте избрали. Внимавайте да не го преварите.

Идея е да приготвите ориза на пара.

Сварете граха и го добавете към ориза. Пригответе си моркова, чесъна и лука, нарязвайки ги на ситно. Добавете джинджъра, настърган на ренде. Запържете за десет минути.

Вземете уок тиган, сипете 2 с.л. олио и сотирайте гъбите. Подправете със сусамовото олио и соевия сос. Изсипете ориза със зеленчуци, разбъркайте.

Добавете и яйцата. Хубаво разбъркайте, важно е да станат на трохи и да се сготвят.

Ако желаете, може да добавите още малко соев сос към ориза със зеленчуци и шийтаке на уок.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: