Пилешко на уок

PitarPitar
Новак
234
24/02/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Вкусно и сочно пилешко приготвено по рецепта от китайската кухня!"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 50 0г
  • чушки - 3 бр. (червена, зелена и жълта)
  • лук - 1 глава
  • гъби - 250 г
  • нудълс - 500 г
  • сос уочестър - 1 с.л.
  • черен пипер
  • люти чушки - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидки
  • захар - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ако не намерите нудълс, може със спагети. Сварете нудълса между 5-7 минути до готовност.

През това време нарежете лука на ситно и поставете в уок тигана да се запържи, като внимавате да не хване цвят. Нарежете чушките на жулиени, гъбите на филии и лютата чушка на ситно заедно с чесъна.

Поставете жулиените при лука и разбъркайте. След това добавете чесъна и лютата чушка. Отново разбъркайте продуктите и добавете гъбите.

След като всичко умекне и е запържено, добавете сварените нудълс (или спагети). Добавете соса и захарта.

Накрая пилешкото се нарязва също на жулиени (може и кубчета) и се добавя последно в уок тигана. Разбъркайте всичко до готовност на пилешкото и подправете с черен пипер.

Може да го сервирате в купа като предястие или основно, ако добавите по-голяма порция.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#310153
Потребител#310153
Много сполучлива рецепта. Бързо и вкусто
27.08.2023 23:44