Панирани байганети с плънка

07/04/2021
"Една студена бира страхотно би се вързала с това вкусно панирано мезенце"
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо262
  • Преглеждания за месеца262
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разделте белтъци и жълтъци и разбийте в две отделни купи до пухкавост. При жълтъците сипете бирата, а после и малко по малко брашното.

Овкусете с черен пипер, сол и чесън. Малко по малко изсипете сместа при белтъците. Разбъркайте с шпатула, за да не спадне обемът. Ако сместа е рядка, сипете брашно.

Извадете кашкавала от хладилника точно преди да започнете с приготвянето на чудесните байганети.

Нарежете на парченца. Всяко обвийте в шунка - важно е да полепне по кашкавала добре. Потопете парченцата в приготвената панировка за байганети, а после изпържете до готовност.

Отцедете излишната мазнина от готовите байганети върху хартия.

Може да сервирате панираните байганети с плънка като бирено мезе за весела компания.

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар