Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Фритата»Моята фритата със сирена и зеленчуци

Моята фритата със сирена и зеленчуци

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Моята фритата със сирена и зеленчуци
Снимка: Yordanka Kovacheva
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6
"Ако сте се чудили къде да намерите най-добрата рецепта за вкусна фритата, тук е мястото"

Необходими Продукти

  • каперси - 1 с.л.
  • лук - 1 глава червен
  • чесън - 2 скилидки
  • гъби - 200 г печурки или микс
  • царевица - 100 г от консерва или сварена
  • пармезан - 3 - 4 с.л. настърган
  • моцарела - 3 с.л.зряла настъргана
  • мащерка - 2 щипки
  • черен пипер - 2 щипки
  • зехтин - 4 - 5 с.л.
  • яйца - 4 бр. XL
  • магданоз - 3 с.л. накълцан
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накълцайте чесъна на филийки, а лука на полумесеци. Гъбите също наситнете. Запържете в тиган с незалепващо покритие най-напред лука, после чесъна и гъбите, за да попият от аромата.

Щом омекнат, прибавете мащерката, черния пипер, магданоза и царевицата. Гответе две минутки, намалете котлона.

В купа чукнете яйцата, разбийте и добавете солта. Включете фурната да загрява на 200 градуса само отгоре.

Изсипете яйчената смес заедно с моцарелата и пармезана при останалите продукти за зеленчуковата фритата.

Щом се запече от едната страна, добавете каперсите и сложете тигана във фурната, за да се запече.

Сервирайте вкусната фритата топла и се насладете.

Добър апетит с моята фритата със сирена и зеленчуци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: