Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с яйца»Фритата»Фритата със зеленчуци

Фритата със зеленчуци

Фритата със зеленчуци
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4-5
"Микс от яйца, зеленчуци и свежи подправки, който е подходящ за всеки сезон"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 - 5 бр.
  • чушки - 1 бр. червена
  • грах - 3 с.л. консерва
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • магданоз
  • черен пипер
  • риган
  • олио
  • готварска сметана - 50 мл
  • кашкавал - 50 г
  • сирене - 50 г натрошено
  • хималайска сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Морковът се обелва и нарязва на кубчета. Варим го за 7-10 минути да омекне и се отцежда. Лукът се обелва и нарязва на ситно, чушката се почиства от семената, нарязва се на тънки ленти, а те се нарязват на парчета.

В купа се разбиват яйцата с вилица. Добавя се готварската сметана, сол, натрошено сирене и настърган кашкавал, нарязаните на ситно зеленчуци и отцеден грах.

Прибавят се и подправките, разбърква се добре. В тавичка намазана с олио се сипва яйчената смес.

Печем фритатата в загрята фурна 180 градуса до стягане на яйцата и до златисто. Фритатата се реже като торта на триъгълници и се поднася поръсена с пресен магданоз. Вкусотия!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Вкусно!
14.02.2024 09:14