Начин на приготвяне
Морковът се обелва и нарязва на кубчета. Варим го за 7-10 минути да омекне и се отцежда. Лукът се обелва и нарязва на ситно, чушката се почиства от семената, нарязва се на тънки ленти, а те се нарязват на парчета.
В купа се разбиват яйцата с вилица. Добавя се готварската сметана, сол, натрошено сирене и настърган кашкавал, нарязаните на ситно зеленчуци и отцеден грах.
Прибавят се и подправките, разбърква се добре. В тавичка намазана с олио се сипва яйчената смес.
Печем фритатата в загрята фурна 180 градуса до стягане на яйцата и до златисто. Фритатата се реже като торта на триъгълници и се поднася поръсена с пресен магданоз. Вкусотия!
Коментари