Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пържени картофи»Чеснови картофки в сметанов сос

Чеснови картофки в сметанов сос

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Чеснови картофки в сметанов сос
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
17 мин.
Общо
27 мин.
Порции
2
"Любимите вкусове може да откриете в порция от тези любими картофки"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 бр. големи
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 1 клонка
  • готварска сметана - 300 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 - 2 щипки
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите обелете, измийте и нарежете на ситно. Овкусете със сол и объркайте, за да поемат от всички страни.

Намачкайте почистените скилидки чесън. Затоплете олио в тенджера или тиган, сложете картофите да се пържат. След минута прибавете и чесъна.

Пържете картофите на силен котлон. Когато са готови, отцедете от излишната мазнина, махнете чесъна. Сложете в тигана бялото вино и сметаната. Овкусете с черен пипер, сол и мащерка.

Гответе соса за чесновите картофи около пет минути.

Поднесете чесновите картофки в сметанов сос топли.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: