Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Печени картофи»Хрупкави печени чеснови картофки

Хрупкави печени чеснови картофки

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Не сте яли по-вкусни картофки скоро, честна дума"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 средни картофа
  • чесън - 4 скилидки
  • копър - 1/2 връзка
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - 1/4 ч.л.
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • чесън на прах - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и измиват. Подсушават се добре и се нарязват на тънки лентички. Пресните подправки се нарязват на ситно.

Чесънът се пресова или счуква. На дъното на найлонов плик се изсипват всички подправки, чесънът и олиото. Прибавят се нарязаните картофи.

Отворът на плика се хваща добре с пръсти, за да не се изсипят подправките и пликът се разклаща екергично за 2-3 минути докато всички картофи са добре покрити със сместа от подправки.

В плоска тавичка, покрита с хартия за печене, се хареждат картофите, така че да не се застъпват или да бъдат един върху друг.

Картофите се пекат в предварително загрята фурна на 250 градуса за около 20 минути или докато придобият леко запечен вид.

След като се извадят от фурната се посоляват.

Хрупкавите печени чеснови картофки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: