Начин на приготвяне
Картофите се обелват и измиват. Подсушават се добре и се нарязват на тънки лентички. Пресните подправки се нарязват на ситно.
Чесънът се пресова или счуква. На дъното на найлонов плик се изсипват всички подправки, чесънът и олиото. Прибавят се нарязаните картофи.
Отворът на плика се хваща добре с пръсти, за да не се изсипят подправките и пликът се разклаща екергично за 2-3 минути докато всички картофи са добре покрити със сместа от подправки.
В плоска тавичка, покрита с хартия за печене, се хареждат картофите, така че да не се застъпват или да бъдат един върху друг.
Картофите се пекат в предварително загрята фурна на 250 градуса за около 20 минути или докато придобият леко запечен вид.
След като се извадят от фурната се посоляват.
Хрупкавите печени чеснови картофки са готови.